Džipijada po Sloveniji uspela na privrednom i kulturnom polju

Izvor: Magazinsana

Treća međunarodna Džipijada lebanskog „Kluba 4X4 Justinijana prima“ održana je od 14. do 16. oktobra na putu dugom preko 2300 km.

Sada već tradicionalna i prepoznatljiva ekipa Kluba pošla je put Slovenije sa 10 terenaca i 32 učesnika  na čelu sa direktorom Privredne komore u Leskovcu i predsednikom pomenutog Kluba  Goranom Jovićem.

Jović nam se pohvalio da ih je najpre primio župan Marjan Kardinar inače član Saveta Evrope i potpredsednik svih opština Slovenije ali i župan Tolmina, župan Bleda, župan Ĺjubna, gradonačelnik Murske Sobote, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković…

„Dogovorene su saradnje na kulturnom i privrednom polju i to je najvažnija misija ove manifestacije. Uupoznao sa,, slovenačke privrednike sa carinskim preferencijalima koje Srbija ima sa Rusijom i Belorusijom, a sada i sa Turskom i pogodnostima koje Vlada Srbije daje investitorima. Gostoljubivost Slovenaca je bila više nego iznenađujuća a očigledna je i njihova spremnost da dodju u Srbiju i ispitaju mogućnosti za saradnju. Aljoša Molan privrednik iz Krška i župan Marjan Kardinar su proveli sa našom ekipom sve vreme  po Sloveniji i povezivali nas sa privrednicima i ljudima iz javnog života. Više nego zadovoljni što smo ne samo videli lepu Sloveniju već uspostavili privredno-kulturnu saradnju utisak je svih učesnika, prenosi nam Jović.

Direktor Gospodarske zbornice Murske Sobote najavio delegaciju od 20 privrednika privrednoj komori u Leskovcu. Dogovorena je turistička saradnja a i poseta arheološkom nalazištu Caričin grad.

„Posetili smo i proizvodne pogone više firmi iz cele Slovenije kao i najveću proizvodnju orhideja u ovom delu Evrope. Posetili smo i najveći poligon za obuku vozača AMS Slovenije u Vranskom. Predloženo da posete jug Srbije i u partnerstvu prave poligon za obuku vozača i off road vožnju na teritoriji Jablaničkog okruga.

EnglishСрпски језик