Дружење, па посао

Извор: novosti.rs

Привредници с југа Србије у тродневној посети Требињу. Љубитељи четвороточкаша обилазе Херцеговину.

ПРИВРЕДНИЦИ с југа Србије, окупљени у клуб љубитеља четвороточкаша “4×4 Јустинијана Прима – Лебане” у тродневној су посети Требињу.

Осим дружења, гости из Србије планирају да остваре и пословне контакте, и да промовишу свој крај, али и Републику Српску.

Прошле године чланови “4×4 Јустинијана Прима – Лебане” боравили су у Бањалуци и околним градовима и тада су одлучили да следећа експедиција буде југ Српске. Горан Јовић, председник Клуба и први човек Привредне коморе југа Србије, каже да је већина чланова први пут у Требињу и да су већ на почетку утисци фантастични.

– Желимо на овај начин да промовишемо оно што има овде, а код нас у Србији то не знају, а наравно и обрнуто. Ту су са нама и представници Туристичких организација градова који ће пренети импресије и верујем многе из нашег краја упутити да дођу овде. Циљ нам је повезивање људи са ове и оне стране Дрине, да та река не буде никаква препрека, али и да повежемо и наше привреднике, наше туристичке раднике и све оно што је битно и са обе стране Дрине – истакао је Јовић.

Међу гостима Требиња влада заиста одлично расположење, а осим представника тог дела Србије, једну од посада чине и два Словенца из Кршког. Како каже Аљоша Милан, пословни сусрети прерасли су у дружење.

– Наши утисци су овде заиста фантастични, али оно што нас веже је дружење. На овај начин ми успостављамо контакте, отварају се могућности за пословну сарадњу, али то је сада прерасло у пријатељство – нагласио је Милан.

ПОТЕНЦИЈАЛИ

ДОМАЋИН клубу “4X4 Јустинијана Прима – Лебане” је Привредна комора РС.

– Ово је прилика да се кроз овакав облик неформалног дружења наши гости упознају и са представницима локалних заједница и са привредницима, односно са свим потенцијалима, које ми као РС нудимо – каже Борко Ђурић, председник Привредне коморе РС.

 

EnglishСрпски језик