Osnivačka skupština Udruženja “Klub 4X4 Justinijana Prima”

  U vizitorskom centru “Teodora” u okviru arheološkog nalazišta “Caričin Grad” održana je osnivačka skupština udruženja “Klub 4X4 Justinijan Prima”.

 

Pet sjajno organizovanih sportsko-turističkih manifestacija pod zajedničkim nazivom Džipijada, posebno ovoletošnja kada je karavan džipova sa “južne pruge” posle obilaska istorijskih spomenika srpskim junacima u Makedoniji i Grčkoj, stigao i do vrha Kajmakčalana gde su se učesnici akcije “Kajmakčalan 2016” poklonili hiljadama srpskih div-junaka, potvrdilo je kako su sazreli uslovi da se “društvo rodoljuba, zaljubljenika  i prijatelja auto sporta”, transformiše i posle osnivačke Skupštine (predsedavao je Boban Pejić) usvajanjem Statuta i svih neophodnih dokumenata  preraste u Udruženje “Klub 4×4 Justinijan Prima”, kojem će zvanično sedište biti u Caričinom Gradu, u Vizitorskom centru Teodora.

Skupština je jednoglasno izabrala Izvršni odbor na čelu sa predsednikom mr Goranom Jovićem, potpredsednici su dr Zoran Todorović i Slobodan Janković, a članovi Boban Pejić, dr Radule Lepojević, Oliver Stefanović, Dragan Nikolić, Nebojoša Pejković i Bojan Jović. Počasni član Izvršnog obora novoformiranog kluba je Zorica Arsić, istaknuti turistički radnik iz Radan Klastera. Za predsednika tročlanog Nadzornog odbora izabran je Stanisalav Stanković, dok će predsednik Skupštine u jednogidšnjem mandatu biti Mališa Kostić.

Promociji turizma, afirmaciji duhovnih i istorijskih spomenika, poštovanju tradicija, promociji auto sporta, očuvanju kulturne baštine ovog kraja ali i cele Srbije biće ponajpre posvećen sadržaj Programa rada kluba za 2017. godinu koji će do kraja tekuće godine sačiniti novoizabrani Izvršni odbor. Kako je u pristupnoj besedi najavio prvi predsednik kluba mr Goran Jović, sasvim je izvesno da će se sa obilaskom velikih i značajnih spomenika iz istorije srpskog naroda nastaviti i naredne godine, da će se na putu od Florine u Grčkoj pa do mesta Filipi, gde se rodio otac Aleksandra Makedonskog karavan zadržati na mestima velikih bitaka, žrtava i herojskih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu, da će se u planu sigurno naći i poseta pravoslavnim manastirima na Hilandaru.

Klub, u čije članstvo će osim Lebančana i Leskovčana sigurno ući i Vlasotinčani, Medveđani, Bojničani i Vranjanci, postao je zahvaljujući podršci medija izuzetno popularan širom Srbije, pa tako već danas mesto u karavanu za naredne akcije u zemlji i inostranstvu traže prijatelji auto sporta i vozači džipova iz Beograda i Vojvodine. Najavljeno je da će “Klub 4×4 Justinijana Prima” sa 40-50 džipova i brojnim posadama, u zimskim uslovima krenuti početkom 2017. godine teško prohodnim putevima do popularnih zimskih turističkih centara i staza Juga Srbije, na Besnoj Kobili i Čemerniku.

Fotorafije: Arhiva Udruženja “Klub 4×4 Justinijana Prima”

 

 

EnglishСрпски језик